Toelichting

Voor wie?
Dit project is bedoeld voor mensen die ruime ervaring hebben in het zingen in een koor en die de muziek vooraf zelf instuderen. Tijdens de week in Frankrijk worden er nauwelijks nog noten ingestudeerd en ligt de nadruk op interpretatie, zuiverheid, frasering en koorklank.

Stemtest
Bij mensen die nog niet eerder hebben meegedaan wordt, kort na aanmelding, door de dirigent een telefonische stemtest afgenomen.

Dagindeling
Elke dag begint met stemoefeningen en inzingen. De eerste dagen zingen we twee dagdelen, van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur.  De laatste dagen zingen we zo nodig ook `s avonds nog een uurtje. Woensdagmiddag is vrij.
De week wordt afgesloten met een concert in een kerk in de omgeving.

Koorgrootte
Minimaal 16 – maximaal 24 deelnemers, redelijk verdeeld over de stemgroepen. We denken aan 6-8 sopranen, 6-8 alten, 4-6 tenoren en 4-6 bassen. In principe geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Materiaal
Bladmuziek en midi-bestanden om thuis te oefenen worden via de website beschikbaar gesteld.

Voor de thuisblijvers
Op zondagmiddag 13 september 2020 organiseren we een concert in de Lutherse Kerk van Woerden.
We beginnen die middag met een repetitie en brengen dan, voor de ‘thuisblijvers’, ten gehore waar we in Frankrijk aan gewerkt hebben.

Preünie
Bij voldoende belangstelling wordt er in juni een preünie georganiseerd, een middag waarop we ergens in Nederland bij elkaar komen om (opnieuw) kennis te maken en alvast wat te zingen. Dit is ook een goed moment om afspraken te maken over bijvoorbeeld samen reizen.